Todays lunch!

A quick and easy pork recipes are the ideal lunch or dinner.

Pork fillet with roasted carrot cream and haricots verts:

Creme fraiche
Fillet of pork
Haricots verts
Carrots
Parsley
Small potatoes
Olive oil
Butter
Salt and black peppar
Dried rosemary

1. Heat the oven to 250 degrees.
2. Halve about 1 kg of small potatoes. Put all in a greased pan.
Mix with 1 tablespoon of olive oil, 1 teaspoon of dried rosemary and 1 teaspoon of salt. Roast high in the oven for 20-25 minutes, or until the potato is ready.
3. Cut the pork fillet into cm thick slices. Season the slices with 1 teaspoon of salt and a little black pepper. Heat 1 tablespoon butter and 1 tablespoon of olive oil in a frying pan. Fry the meat 3-4 mins per side until it is completely pierced.
4. Cook 250 g haricots verts.
5. Scale and cut 500 g carrots in coarse pieces. Put the carrots in a small saucepan. Add 1 dl créme fraice, 2 tablespoons water and 1 teaspoon salt. Boil and then mix with rod mixer.
Serving the pork fillet with carrot cream, roasted potatoes and haricot’s verts.

Bon appetit

xoxo, Annika

En snabb och enkel fläskrecept är den perfekta lunchen eller middagen!

Fläskfile med rostad morotskräm och haricots verts:

Créme fraiche
Fläskfile
Haricots verts
Morötter
Persilja
Småpotatis
Olivolja
Smör
Salt och svartpeppar
Torkad rosmarin

1. Värm ugnen till 250 grader.
2. Halvera ca 1 kg småpotatis. Lägg allt i en smord långpanna.
Blanda med 1 msk olivolja, 1 tsk torkad rosmarin och 1 tsk salt. Rosta högt upp i ugnen 20-25 min, eller tills potatisen är klar.
3. Skär fläskfilen i cm- tjocka skivor. Krydda skivorna med 1 tsk salt och lite svartpeppar. Hetta upp 1 msk smör och 1 msk olivolja i en stekpanna. Stek köttet 3-4 min per sida, tills det är helt genomstekt.
4. Tillaga 250 g haricots verts.
5. Skala och skär 500 g morötter i grova bitar. Lägg morötterna i en liten kastrull. Tillsätt 1 dl créme fraice, 2 msk vatten och 1 tsk salt. Koka upp och mixa med stavmixer.
6. Servera fläskfilen med morotskräm, rostad potatis och haricot’s verts.

Smaklig måltid!

Kram Annika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fem + nio =