Healthy Food

Pulled beef in tortilla!

Ingredients:
Fresh ginger
Cucumber
Coriander
Lime
Pulled beef
Tortilla bread
Turkish yohurt
Peas
Chili flakes
Salt
Sambal oelek

1. Heat the oven to 225 degrees.
2. Put in a pack of pulled beef in an oven form. Cover the oven form with foil and cook in the oven for 20-25 minutes.
3. Chop 1 cucumber and 1 pot of coriander. Peel and chop a red onion. Cut cherry tomatoes into slices. Peel and chop 1 piece of fresh ginger. Boiled peas. Finely chopped and squeezed juice from 1 lime, 1/2 teaspoon of salt and some chili flakes. Put all in a bowl and mix well.
4. Mix 2 dl Turkish yogurt with 1 teaspoon sambal oelek in a bowl.
5. Pour apart pulled beef with two forks to smaller pieces and mix bbq sauce.
&. Fill 1 pack of tortilla bread with pulled beef, salad and hot yogurt.Pulled beef in tortilla!

Ingredienser:
Färsk ingefära
Gurka
Koriander
Lime
Pulled beef
Tortilla bröd
Turkisk yohurt
Ärtor
Chili flakes
Salt
Sambal Oelek

1. Värm ugnen till 225 grader.
2. Lägg i förpackning pulled beef med sky i en ugnsform. Täck med ugnsfolie och tillaga i ugnen i 20-25 min.
3. Hacka 1 gurka och 1 kruka koriander. Skala och hacka en rödlök. Skär körsbärstomater i klyftor. Skala och finhacka 1 bit färsk ingefära. Kokta ärtor. Finrivet skal och pressad saft från 1 lime, 1/2 tsk salt och lite chili flakes. Lägg allt i en skål och blanda väl.
4. Blanda 2 dl turkisk yoghurt med 1 tsk sambal oelek i en skål.
5. Dra isär pulled beef med två gafflar till mindre bitar och blanda ner bbq-sås.
&. Fyll 1 förpackning tortillabröd med pulled beef, salladen och het yoghurt.

 

Lime spiced minced meet with melon salad and lime yoghurt!

Basil
Couscous
Lime
Lime Leaf
Melon
Minced meat (beefs)
Red onion
Turkish yoghurt
Garlic cloves
Chili flakes
Olive oil
Salt
Tomato paste

1. Add about 500 grams of beef into a bowl. Add 1 tablespoon crushed lemon leaf, 1 tablespoon tomato sauce, 2 tablespoons of water, 2 crushed garlic slice, taste with chili peppers and salt. Forma to 8 steaks.

2. Prepare 250 g couscous according to the package.

Lime Yogurt:
1. Add 2 dl Turkish yogurt to a small bowl. Mix finely 1 chopped lemon peel and taste with a little salt.

Melon Salad:
1. Cut 1 melon into thin slices and finely chop 1/2 red onions. Put all in a salad bowl and squeezed juice from 1 lemon, 1 tablespoon of olive oil and taste a little salt.

Heat some olive oil in a frying pan. Steak the biff in medium 4-5 min on each side.

Limeblads kryddade färsbiffar med melonsallad och limeyoghurt!

Basilika
Couscous
Lime
Limeblad
Melon
Nötfärs
Rödlök
Turkisk yoghurt
Vitlöksklyftor
Chili flakes
Olivolja
Salt
Tomatpuré

1. Lägg ca 500 gr nötfärs i en bunke. Tillsätt 1 msk smulad limeblad, 1 msk tomatpure, 2 msk vatten, 2 pressade vitlöksklyftor, smaka av med chili flakes and salt. Forma till 8 biffar.
2. Tillaga 250 g couscous enligt förpackningen.

Limeyoghurt:
1. Lägg 2 dl turkisk yoghurt i en liten skål. Blanda ner finrivet skal av 1 lime och smaka av med lite salt.

Melonsallad:
1. Skär 1 melon i tunna klyftor och finhacka 1/2 rödlök. Lägg allt i en salladsskål och blanda ner pressad saft av 1 lime, 1 msk olivolja och smaka av med lite salt.

Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek biffarna på medelärme 4-5 min på varje sida.

Broccoli Orecchiette with Parmesan and Caper:
Basil
Broccoli
Caper
Orecchietta pasta
Grated Parmesan
Red chili
Garlic cloves
Olive oil
Salt and black pepper

1. Boil plenty of lightly saturated water to the pasta and broccoli cook.
2. Cut 2 broccoli into small bouquets and slice the stem thinly. Cut 2 garlic cloves and 1 red chili into thin slices. Pour the liquid from 1 can of caper.
3. Boil 360 g of orecchietta pasta as instructed and allow all broccoli to boil throughout the cooking season.
4. Heat 3 tablespoons of olive oil into the frying pan. Mash garlic and chilli on low heat 3-4 min. Stir down the caper. Stir for a minute.
5. Pour the cooked pasta and broccoli. Mix in the frying pan with garlic oil and mash broccoli with a wooden spoon. Allow to fry at high heat 2-3 min. Season with salt and black pepper.
6. Serve broccoli orecchietta with grated parmesan and fresh basil.

Broccoli Orecchiette med parmesan och kapris:
Basilika
Broccoli
Kapris
Orecchiette pasta
Riven parmesan
Röd chili
Vitlöksklyftor
Olivolja
Salt
Svartpeppar
1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten till pasta- och broccoli koket.
2. Skär 2 broccoli i små buketter och skiva stammen tunt. Skär 2 vitlöksklyftor och 1 röd chili i tunna skivor. Häll bort vätskan från 1 burk kapris.
3. Koka 360 g orecchietta pasta enligt anvisning och låt all broccoli koka med under hela koktiden.
4. Hetta upp 3 msk olivolja i stekpannan. Fräs vitlök och chili på svag värme 3-4 min. Rör ner kapris. Rör någon minut.
5. Häll av den kokta pastan och broccolin. Blanda ner i stekpannan med vitlöksoljan och mosa broccolin med en träslev. Låt allt fräsa på hög värme 2-3 min. Smaka av med salt och svartpeppar.
6. Toppa broccoli orecchietta med riven parmesan och färsk basilika.

 

Oven-roasted chicken with parmesaned potato salad:
Cherry tomatoes
Chicken legs
Grated Parmesan
Romaine lettuce
Red onion
Small potatoes
Turkish yoghurt
Garlic cloves
Dijon mustard
Olive oil
Paprika
Salt and black pepper

1. Heat the oven to 250 degrees.
2. Spice 4 packed chicken legs with a little soy, 1 tablespoon of pepper powder and black pepper. Put in the form for an oven. Roast in the oven for 20-25 minutes.
3. Halve 1 kg of small potatoes and put in a pan. Mix the potato with olive oil, 1 teaspoon of salt and black pepper. Roast in the oven for 20-25 min.

Parmesan Dressing:
1. Put 1 bag of grated parmesan (50 grams), 1 dl Turkish yoghurt, 2 garlic cloves (sliced), 1 teaspoon salt and 2 teaspoons dijon mustard in a bowl. Mix smoothly and taste with some black pepper.

Potato salad:
Half the cocktail tomato, cut 1/2 red onion in thin slices and break 1 Romaine lettuce into smaller pieces. Put in a salad bowl and mix the roasted potato and parmesan dressing.

Ugnsrostad kyckling med parmesandressad potatissallad:
Cocktailtomater
Kycklingben
Riven parmesan
Romanssallad
Rödlök
Småpotatis
Turkisk yoghurt
Vitlöksklyftor
Dijonsenap
Olivolja
Paprikapulver
Salt och svartpeppar

1. Värm ugnen till 250 grader
2. Krydda 4 förpackning kycklingben med lite soya, 1 msk paprikapulver och svartpeppar. Lägg i en smord form. Rosta i ugnen i 20-25 min.
3. Halvera 1 kg småpotatis och lägg i en långpanna. Blanda potatisen med olivolja, 1 tsk salt och svartpeppar. Rosta mitt i ugnen i 20-25 min.

Parmesandressing:
1. Lägg 1 påse riven parmesan (50 gram), 1 dl turkisk yoghurt, 2 vitlöksklyftor (skivade), 1 tsk salt och 2 tsk dijonsenap i en bunke. Mixa slätt och smaka av med lite svartpeppar.

Potatissallad:
Halvera 1 ask cocktailtomater, skär 1/2 rödlök i tunna skivor och bryt 1 romansallad i mindre bitar. Lägg i en salladskål och blanda ner den rostade potatisen och parmesan dressingen.

 

Pork fillet with roasted carrot cream and haricots verts:

Creme fraiche
Fillet of pork
Haricots verts
Carrots
Parsley
Small potatoes
Olive oil
Butter
Salt and black peppar
Dried rosemary

1. Heat the oven to 250 degrees.
2. Halve about 1 kg of small potatoes. Put all in a greased pan.
Mix with 1 tablespoon of olive oil, 1 teaspoon of dried rosemary and 1 teaspoon of salt. Roast high in the oven for 20-25 minutes, or until the potato is ready.
3. Cut the pork fillet into cm thick slices. Season the slices with 1 teaspoon of salt and a little black pepper. Heat 1 tablespoon butter and 1 tablespoon of olive oil in a frying pan. Fry the meat 3-4 mins per side until it is completely pierced.
4. Cook 250 g haricots verts.
5. Scale and cut 500 g carrots in coarse pieces. Put the carrots in a small saucepan. Add 1 dl créme fraice, 2 tablespoons water and 1 teaspoon salt. Boil and then mix with rod mixer.
Serving the pork fillet with carrot cream, roasted potatoes and haricot’s verts.

Fläskfile med rostad morotskräm och haricots verts:

Créme fraiche
Fläskfile
Haricots verts
Morötter
Persilja
Småpotatis
Olivolja
Smör
Salt och svartpeppar
Torkad rosmarin

1. Värm ugnen till 250 grader.
2. Halvera ca 1 kg småpotatis. Lägg allt i en smord långpanna.
Blanda med 1 msk olivolja, 1 tsk torkad rosmarin och 1 tsk salt. Rosta högt upp i ugnen 20-25 min, eller tills potatisen är klar.
3. Skär fläskfilen i cm- tjocka skivor. Krydda skivorna med 1 tsk salt och lite svartpeppar. Hetta upp 1 msk smör och 1 msk olivolja i en stekpanna. Stek köttet 3-4 min per sida, tills det är helt genomstekt.
4. Tillaga 250 g haricots verts.
5. Skala och skär 500 g morötter i grova bitar. Lägg morötterna i en liten kastrull. Tillsätt 1 dl créme fraice, 2 msk vatten och 1 tsk salt. Koka upp och mixa med stavmixer.
6. Servera fläskfilen med morotskräm, rostad potatis och haricot’s verts.

 

Beetroot soup:

6 pieces of beetroot
4 garlic 
1 tablespoon ginger, torn
5 dl of water
1 vegetable broth
Himalayan Salt
Pepper
Chili powder
1 lemon

Scale and dice the beetroot and chop the onion. Mash in coconut oil. Let crushed garlic and ginger boil in the water with the broth. Let it boil until the beet are soft, about 15 minutes. Taste with salt, pepper and chili. Mix the soup smoothly. Add lemon peel and juice to taste. Add a click of sour cream if desired.

Rödbetssoppa:

6 bitar rödbetor
4 vitlök
1 matsked ingefära, riven
5 dl vatten
1 vegetabilisk buljong
Himalayansalt
Peppar
Chili pulver
1 citron

Skala och tärna rödbetorna och hacka löken. Mash i kokosnötolja. Låt krossad vitlök och ingefära koka i vattnet med buljongen. Låt det koka tills betorna är mjuka, ca 15 minuter. Smak med salt, peppar och chili. Mixa soppan smidigt. Tillsätt citronskal och saft till smak. Lägg till ett klick av gräddfil om så önskas.

 

Squash pasta:

A pot of basil
1 squash
Two carrots
4 garlic 
A box of organic cherry tomatoes
Himalayan Salt
Black pepper
Chili
Tomato puree
Coconut oil
Water or cream

Tear the squash and carrots with a cheese slicer. Divide the cherry tomatoes into halves. Chop the basil. Mash cherry tomatoes in coconut oil for a little while. Pour a spoonful of cream or water. Put in the carrots, the basil and the tomato mash. Spice plenty of black pepper, chili, Himalayan salt and squeeze in garlic. Cook for a while. Top the pasta with basil.

Squash pasta:

En burk basilika
1 squash
Två morötter
4 vitlök
En låda med ekologiska körsbärstomater
Himalayansalt
Svartpeppar
Chili
Tomatpuré
Kokosolja
Vatten eller grädde

Riva squash och morötter med en ostskivare. Dela körsbärstomaterna i hälften. Hacka basilika. Mosa körsbärstomater i kokosnötolja för en liten stund. Häll i en sked av grädde eller vatten. Sätt i morötterna, basilikan och tomatmosen. Krydda gott om svartpeppar, chili, Himalaya-salt och pressa i vitlök. Koka ett tag. Tillsätt pastan med basilika.

 

Kale Soup:

2 stalks fresh kale
1 onion
2 garlic cloves
2 tablespoons of coconut oil
1 liter of water + 1 vegetable broth
Himalayasalt and white pepper
(1-2 dl cream – can be excluded)
Rinse and pull off the kale leaves from the stalks. Peel and chop the onion and garlic. Mash the onion in a large saucepan in coconut oil.
Add the kale and stir for a minute. Pour on water and add the broth. Stir. Boil the kale for at least 20 minutes. Boil egg (hard boiled) to the soup.
Add the cream to the end and boil. Taste the soup with salt and pepper. I mixed the soup in my food processor to get a smoother consistency. Serve the cabbage soup with egg halves.

Grönkåls soppa:

2 stjälkar av grönkål
1 lök
2 vitlöksklyftor
2 matskedar kokosolja
1 liter vatten + 1 vegetabilisk buljong
Himalaya salt och vitpeppar
(1-2 dl grädde – kan uteslutas)
Skölj och dra av löven från stjälkarna. Skala och hacka lök och vitlök. Blanda löken i en stor kastrull i kokosolja.
Tillsätt grönkålen och rör om i en minut. Häll på vatten och tillsätt buljongen. Koka i minst 20 minuter. Koka ägg (hårdkokt) till soppan.
Tillsätt grädden till slutet och koka. Smaka på soppen med salt och peppar. Jag blandade soppen i min matberedare för att få en jämnare konsistens. Servera soppan med ägg halvor.

 

Broccoli soup:

1 yellow onion
1 fresh broccoli
1 zucchini
1 teaspoon of curry
1 teaspoon turmeric
Himalayan Salt
1 vegetable broth
Water
Chop the onion and fry it with the spices. Then cook broccoli, zucchini and the onion in water with broth. Mix the soup a little lightly.

Broccoli soppa:

1 gul lök
1 färsk broccoli
1 zucchini
1 tesked curry
1 tesked gurkmeja
Himalayansalt
1 vegetabilisk buljong
Vatten
Hacka löken och stek den med kryddorna. Koka sedan broccoli, zucchini och lök i vatten med buljong. Blanda soppen lite lätt.

 

Ghee – cleared butter:

Melt the butter in the saucepan slowly and on low heat.
When melted, simmer for about 20 minutes, as low as possible.
Shame off the white proteins that lay around the edges.
Allow it to cool for about a quarter, without stirring.
After fifteen minutes, residual proteins have fallen to the bottom. Gently peel off the smeared butter without taking your bottoms lamb. Pour and store in a glass jar in a refrigerator. 

  

Ghee – rensat smör:

Smält smöret i kastrullen långsamt och med låg värme.
Låt smälta i ca 20 minuter, så låg som möjligt.
Ta bort de vita proteinerna som ligger runt kanterna.
Låt det svalna i ungefär ett kvart, utan omröring.
Efter femton minuter har restproteiner fallit till botten. Fånga försiktigt upp det smälta smöret utan att ta med dig bottnen skräpet. Häll och förvara i en glasburk i kylskåp.