Rhubarb pie!

Spring is harvest time for rhubarb and there is no better way than to make a simple homemade Rhubarb Pie.

Pie crust:
3 dl flour
125 g butter
2 egg yolks
some water
Mix together and press evenly over the bottom of in a lubricated form. Bake 15 min in 200 degrees.

Rhubarb:
750 grams of rhubarb
1 dl sugar
Melt on low heat in a saucepan about 10 minutes

Meringue:
2 egg whites
3/4 dl sugar
Whisk until it becomes meringue.

Add the rhubarb batter to the pie and wide on the meringue mash. Bake about 15 minutes in 175 degrees.

Enjoy!

xoxo, Annika

Våren är skördtid för rabarber och det finns inget bättre sätt än att göra en enkel hemlagad Rabarberpaj.

Deg:
3 dl mjöl
125 g smör
2 äggulor
något vatten
Blanda ihop och tryck ut i en smord form. Förgrädda 15 min i 200 grader.

Rabarber:
750 gram rabarber
1 dl socker
Smältes på låg värme i kastrull ca 10 min

Maräng:
2 äggvitor
3/4 dl socker
Vispa tills det blir maräng

Lägg rabarb smeten i det förgräddade pajskalet och bred på marängsmeten. Grädda ca 15 min i 175 grader.

Njut!

Kram Annika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 + 17 =