Todays lunch!

This food looks and feel so amazing and has a massive impact on my whole body!

Lime spiced minced meet with melon salad and lime yoghurt:

Basil
Couscous
Lime
Lime Leaf
Melon
Minced meat (beefs)
Red onion
Turkish yoghurt
Garlic cloves
Chili flakes
Olive oil
Salt
Tomato paste

1. Add about 500 grams of beef into a bowl. Add 1 tablespoon crushed lemon leaf, 1 tablespoon tomato sauce, 2 tablespoons of water, 2 crushed garlic slice, taste with chili peppers and salt. Forma to 8 steaks.

2. Prepare 250 g couscous according to the package.

Lime Yogurt:
1. Add 2 dl Turkish yogurt to a small bowl. Mix finely 1 chopped lemon peel and taste with a little salt.

Melon Salad:
1. Cut 1 melon into thin slices and finely chop 1/2 red onions. Put all in a salad bowl and squeezed juice from 1 lemon, 1 tablespoon of olive oil and taste a little salt.

Heat some olive oil in a frying pan. Steak the biff in medium 4-5 min on each side.

Bon appétit!

xoxo, Annika

 

Denna mat ser ut och känns så fantastisk och har en enorm inverkan på hela min kropp!

Limeblads kryddade färsbiffar med melonsallad och limeyoghurt:

Basilika
Couscous
Lime
Limeblad
Melon
Nötfärs
Rödlök
Turkisk yoghurt
Vitlöksklyftor
Chili flakes
Olivolja
Salt
Tomatpuré

1. Lägg ca 500 gr nötfärs i en bunke. Tillsätt 1 msk smulad limeblad, 1 msk tomatpure, 2 msk vatten, 2 pressade vitlöksklyftor, smaka av med chili flakes and salt. Forma till 8 biffar.
2. Tillaga 250 g couscous enligt förpackningen.

Limeyoghurt:
1. Lägg 2 dl turkisk yoghurt i en liten skål. Blanda ner finrivet skal av 1 lime och smaka av med lite salt.

Melonsallad:
1. Skär 1 melon i tunna klyftor och finhacka 1/2 rödlök. Lägg allt i en salladsskål och blanda ner pressad saft av 1 lime, 1 msk olivolja och smaka av med lite salt.

Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek biffarna på medelärme 4-5 min på varje sida.

Bon Appétit!

Kram Annika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

arton + sex =