Todays lunch!

Have crispy fried chicken without the mess. All you need to pull off this recipe, is an oven form and a handful of ingredients!

Oven-roasted chicken with parmesaned potato salad:
Cherry tomatoes
Chicken legs
Grated Parmesan
Romaine lettuce
Red onion
Small potatoes
Turkish yoghurt
Garlic cloves
Dijon mustard
Olive oil
Paprika
Salt and black pepper

1. Heat the oven to 250 degrees.
2. Spice 4 packed chicken legs with a little soy, 1 tablespoon of pepper powder and black pepper. Put in the form for an oven. Roast in the oven for 20-25 minutes.
3. Halve 1 kg of small potatoes and put in a pan. Mix the potato with olive oil, 1 teaspoon of salt and black pepper. Roast in the oven for 20-25 min.

Parmesan Dressing:
1. Put 1 bag of grated parmesan (50 grams), 1 dl Turkish yoghurt, 2 garlic cloves (sliced), 1 teaspoon salt and 2 teaspoons dijon mustard in a bowl. Mix smoothly and taste with some black pepper.

Potato salad:
Half the cocktail tomato, cut 1/2 red onion in thin slices and break 1 Romaine lettuce into smaller pieces. Put in a salad bowl and mix the roasted potato and parmesan dressing.

Bon appétit!

xoxo, Annika

en krispig stekt kyckling utan oreda. Allt du behöver är detta recept, en ugnsform och en handfull ingredienser!

Ugnsrostad kyckling med parmesandressad potatissallad:
Cocktailtomater
Kycklingben
Riven parmesan
Romanssallad
Rödlök
Småpotatis
Turkisk yoghurt
Vitlöksklyftor
Dijonsenap
Olivolja
Paprikapulver
Salt och svartpeppar

1. Värm ugnen till 250 grader
2. Krydda 4 förpackning kycklingben med lite soya, 1 msk paprikapulver och svartpeppar. Lägg i en smord form. Rosta i ugnen i 20-25 min.
3. Halvera 1 kg småpotatis och lägg i en långpanna. Blanda potatisen med olivolja, 1 tsk salt och svartpeppar. Rosta mitt i ugnen i 20-25 min.

Parmesandressing:
1. Lägg 1 påse riven parmesan (50 gram), 1 dl turkisk yoghurt, 2 vitlöksklyftor (skivade), 1 tsk salt och 2 tsk dijonsenap i en bunke. Mixa slätt och smaka av med lite svartpeppar.

Potatissallad:
Halvera 1 ask cocktailtomater, skär 1/2 rödlök i tunna skivor och bryt 1 romansallad i mindre bitar. Lägg i en salladskål och blanda ner den rostade potatisen och parmesan dressingen.

Bon appétit!

Kram Annika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

15 − 3 =