Turkey burger!

A simple and quick meal that is perfect for busy weeknights!

Ingredients:
Baby Spinach
Cherry tomatoes
Avocado
Sour cream
Hamburgers bread
Ground turkey
Red onion
Sweet potatoes
Garlic
Egg
Dijon mustard
Milk
Olive oil
Salt
Sambal oelek
Breadcrumbs
Black pepper

1. Heat the oven to 200 degrees.
2. Scale and cut sweet potatoes in rods. Put in an oven form on baking paper. Mix with a little olive oil and 1 teaspoon of salt. Bake in the middle of the oven for 10-15 minutes.
3. Mix 2 dl cream with 1/2 tablespoon of pepper powder and salt.
4. Mix 1/2 dl breadcrumbs, 1/2 dl milk, 1 egg, 1 teaspoon salt, 2 teaspoon sambal oelek and 500g ground turkey in a bowl. Form to burger. Sprinkle some olive oil into a frying pan and fry the burgers on average for 8-10 minutes until they are fully cooked.
5. Fill the hamburger with dressing, spinach, tomato, red onions, dijon mustard and turkey burgers and serve with roasted sweet potatoes. Yummy!

xoxo, Annika

En enkel och snabb måltid som är perfekt för upptagna vecka kvällar!

Ingredienser:
Babyspenat
Cocktailtomater
Avokado
Gräddfil
Hamburgerbröd
Kalkonfärs
Rödlök
Sötpotatis
Vitlöksklyfta
Ägg
Dijonsenap
Mjölk
Olivolja
Salt
Sambal oelek
Ströbröd
Svartpeppar

1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Skala och skära sötpotatis i stavar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och 1 tesked salt. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 min.
3. Blanda 2 dl gräddfil med 1/2 matsked paprikapulver och salt.
4. Blanda 1/2 dl ströbröd, 1/2 dl mjölk, 1 ägg, 1 tesked salt, 2 teskedar sambal olek och 500g kalkonfärs i en bunke. Forma till burgare. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek burgarna på medelvärem, 8-10 min, tills de är helt genomstekta.
5. Fyll hamburegröden med dressing, spenat, tomat, rödlök, dijonsenap och turkey burgers och servera med ugnsrostad sötpotatis. Mums!

Kram Annika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

två × tre =