Make yours extra special this year!

Christmas cakes, come in endless variations but this cake is absolutely delicious! And the cake can be made a few days before Christmas and then you just decorate the cake before serving!

Ingredients:
200 g gingerbread cakes
50 g butter
Mix gingerbread cakes into crumbs. Melt the butter and mix with gingerbread crumbs. Cover a shape 24 cm with baking paper. Push the pulp into the mold and place in the freezer.

Meanwhile, do the ice cream batter:
3 egg yolks
1 dl sugar
1 teaspoon of vanilla powder
200 g Philadelphia cheese
2.5 dl cream
3 egg whites
Whisk egg yolks with an electric mixer, sugar and vanilla sugar puffy. Whisk the egg whites to a hard foam in a bowl. Whisk the cream in a new bowl. Whisk the philadelphia cheese into the egg yolk. Also touch down the cream and finally turn the egg white.

1 can of caramelized milk.
Take out the shape from the freezer and wide on caramel in a single layer. Pour on the ice cream. Cover the mold with foil and place in a freezer for at least 8 hours, preferably overnight.

This cake is very sweet, so it’s perfect to top the cake with sour lingon!

xoxo, Annika

Julkakor kommer i oändliga variationer men den här tårtan är helt utsökt! Och kakan kan göras några dagar före julen och sedan dekorerar du bara tårtan innan du serverar!

Ingredienser:
200 g pepparkakor
50 g smör
Mixa ihop pepparkakor till smulor. Smält smöret och blanda med pepparkakssmulet. Täck en form på 24 cm med bakpapper. Tryck ut massan i formen och ställ i frysen.

Gör under tiden glassmeten:
3 äggulor
1 dl socker
1 tsk vaniljpulver
200 g Philadelphiaost
2,5 dl grädde
3 äggvitor
Vispa äggulor, socker och vaniljsocker pösigt. Vispa upp äggvitorna till ett hårt skum i en skål. Vispa upp grädden i en ny skål. Vispa ner philadelphiaosten i äggulevispet. Rör även ner grädden och vänd till sist ner äggvitan.

1 burk karamelliserade mjölk.
Tag ut formen ur frysen och bred på en burk kola i ett jämnt lager. Häll på glassmeten. Täck formen med folie och ställ i frysen minst 8 timmar, gärna över natten.

Denna kaka är väldigt söt, så det är perfekt att toppa kakan med sura lingon!

Kram Annika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 × 4 =